Τραυματισμοί του Αυχένα και Διαταραχές

Neck Injuries and Disorders
Last updated: Thu, 02/23/2017 - 12:28

Περίληψη

Κάθε μέρος του λαιμού σας - οι μύες, τα οστά, οι αρθρώσεις, οι τένοντες, οι σύνδεσμοι, τα νεύρα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον αυχένα.
 
Ο πόνος στον αυχένα είναι πολύ συχνός. Ο πόνος μπορεί επίσης να προέρχεται από τον ώμο σας, το σαγόνι, το κεφάλι ή τα μπράτσα.

Τα αίτια των διαταραχών και προβλημάτων του αυχένα

Η μυϊκή καταπόνηση ή η ένταση συχνά προκαλεί πόνο στον αυχένα. Το πρόβλημα είναι συνήθως η κατάχρηση, όπως το να κάθεστε σε ένα υπολογιστή για πάρα πολύ ώρα. Μερικές φορές μπορείτε να καταπονήσετε τους μύες του λαιμού σας από τον ύπνο σε δύσκολη θέση ή να το παρακάνετε κατά τη διάρκεια της άσκησης. 
 
Πτώσεις ή ατυχήματα, συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων ατυχημάτων, είναι μια άλλη κοινή αιτία του πόνου στον αυχένα.  Το "Σύνδρομο Μαστιγίου" (Whiplash) είναι ένας τραυματισμός των μαλακών ιστών στο λαιμό, καλείται επίσης διάστρεμμα στον αυχένα ή θλάση.

Πώς αντιμετωπίζονται οι πόνοι του αυχένα

Η θεραπεία εξαρτάται από την αιτία, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει την εφαρμογή πάγου, λήψη παυσίπονων και να πάρετε φυσικοθεραπεία ή να φορέσετε ένα αυχενικό κολάρο.  Σπάνια χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Source:

National Library of Medicine